Garanții și returnări

  CONDIȚII GENERALE DE ACORDARE A GARANȚIEI   
  1. Garanția se oferă pentru defecte de material și numai după constatarea și confirmarea acestora. Pentru aceasta este necesară predarea produselor, în perioada de garanție, la orice punct de lucru, iar termenul de soluționare a reclamației este de maxim 15 zile calendaristice de la data aducerii la cunoștința vânzătorului și a lipsei de conformitate.
  2. Pentru bijuteriile din aur termenul de garanție este de 30 zile de la data cumpărării.
Durata medie de utilizare este de 2 ani, perioadă în cadrul căreia bijuteria trebuie să iși mențină caracteristicile funcționale daca sunt respectate condițiile de transport, sunt respectate condițiile de transport, manipulare, depozitare și exploatare: durata medie de utilizare poate să, scadă, în funcție de modul de utilizare a bijuteriei.
  1. Păstrați certificatul de garanție pentru eventuale reclamații de calitate și conformitate.
  2. Prezentul certificat vă asigură toate drepturile conferite de legislația în vigoare (O.U.G 140/2021, legea nr. 286/2004,OG nr. 21/1992 republicată)
  3. Modalitatea prin care se asigură garanția:
Consumatorului i se garantează, în cazul defectării produsului, în condiții normale de utilizare, neimputabile acesteia, pe perioada garanției: înlocuirea produsului cu altul, echivalent în funcție de stocul existent: *1. – în cazul în care produsul nu corespunde cerințelor consumatorului, acesta are posibilitatea de a schimba cu alt produs în termen de 24 ore de la achiziționare. *2. – în cazul în care, ulterior recepției produsului defect, personalul constată că solicitarea garanției este nejustificată, adică produsul s-a defectat din motive ce țin de o utilizare necorespunzătoare, garanția NU se aplică. * 3. – pierderea certificatului de garanție și a bonului fiscal duce automat la pierderea garanției. *4. –  pentru acordarea garanției este necesară respectarea instrucțiunilor de utilizare: INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE -Păstrați certificatul de garanție pentru a beneficia de serviciile menționate. -Deschideți cu delicatețe brățările, cerceii, colierele și lanțurile, iar când nu le purtați păstrați bijuteriile în cutii destinate bijuteriilor. -Să nu purtați bijuteriile în timpul activităților casnice, sportive, baie/duș sau în care există posibilitatea ca acestea să se deterioreze, să se lovească sau să se zgârie. – Evitați contactul bijuteriei cu agenți precum parfumul, apa sărată, apa de piscine, creme de piele, fixative pentru păr, clor, sulf sau alte substanțe chimice. – În funcție de gradul și modul utilizării vă recomandăm ca bijuteriile să fie examinate, curățate, recondiționate de către un bijutier, cel puțin o dată la doi ani. GARANȚIA NU SE ACORDĂ ÎN URMĂTOARELE SITUAȚII Garanția nu se acordă produselor, părților de produs sau componentelor care, în opinia noastră, s-au defectat din cauza: – neglijenței sau neatenției – deficiențelor estetice datorate manipulării neglijente sau necorespunzătoare (zgârieturi, rupturi, îndoituri) – uzura normală nu este acoperită de garanție. SC BIJUTERIA ONYX SRL acordă garanție pentru obiectele din aur conform OG nr.21/1992 republicată. Certificatul de garanție atestă faptul că bijuteria este confecționată din aur și nu își schimbă proprietățile în cazul utilizării corespunzătoare a acestora, potrivit normelor legale în vigoare OUG 190/2000 privind regimul metalelor prețioase și a pietrelor prețioase în Romania și a normelor metrologice de aplicare a acestora, norma tehnica de marcare a metalelor prețioase și a aliajelor acestora din 28.04.2004. Fiecare bijuterie poartă proporția materialului fin conținută în obiect:
  • 585% – 14k
  • 750% – 18k
  • 925% – argint