Recomandările bijutierului

Bijuteriile  fine sunt  bunurile prețioase  proiectate și concepute să dureze o viață. Cu toate acestea, este nevoie de o îngrijire adecvată pentru a asigura calitățile  bijuteriilor tale. Sunt încântat să vă ofer următoarele recomandări simple și sfaturi pentru îngrijirea și curățarea bijuteriilor fine.

 

Îngrijirea bijuteriilor din AUR

Bijuteriile din aur alcătuiesc majoritatea colecțiilor de bijuterii fine. Aurul poate fi proiectat în mai multe stiluri și culori diferite, dar  îngrijirea și procedura de curățare rămâne aceeași.

Scoateți toate bijuteriile din aur înainte de duș sau înainte de orice procedură de curățare. Săpunul poate provoca o peliculă la nivelul suprafeței aurului care va face ca bijuteriile tale să pară plictisitoare, învechite și murdare. Prin prevenirea formării acestei pelicule, vei reduce cu mult ocaziile în care  bijuteriile tale vor trebui să fie curățate.

Pentru a curăța bijuteriile la domiciliu, vei găsi mai multe produse de curățare disponibile în comerț. În plus , poţi utiliza o cârpă moale, pielea de căprioară este un ajutor eficient și ieftin de a menține bijuteriile lucioase și strălucitoare. Atenție la clor! Clorul, mai ales la temperaturi ridicate, poate afecta permanent sau decolora bijuteriile din aur. Nu purta bijuterii de aur în timp ce folosești clor sau în timp ce înoți într-o piscină sau cadă cu hidromasaj.

Pentru curățarea aurului, se poate utiliza apă și săpun amestecat cu puțin amoniac. Periați cu grijă cu o perie moale. O periuță de dinți veche poate fi de asemenea utilizată. După periaj, pur și simplu clătiți cu apă călduță și lăsați să se usuce.

Îngrijirea  bijuteriilor cu DIAMANTE

Chiar dacă porţi  bijuterii cu diamante doar la ocazii speciale, trebuie să acorzi o mare atenţie îngrijirii acestora. Diamantele sunt durabile, dar au totuşi nevoie  de întreținere corespunzătoare. Diamantele se pot păta, murdări sau pot acumula praf. Loțiuni, pudre, săpunuri, chiar și uleiuri naturale ale pielii, pot depune  o peliculă pe diamante care va reduce din strălucirea lor . Diamantele curate ”strălucesc „, deoarece suma maximă de lumină intră în piatră și se întoarce dând o strălucire de foc. Este nevoie doar de un pic de îngrijire pentru a le menține în acest fel.

Nu purta bijuterii cu diamante, în special inele, atunci când te ocupi de treburile casnice care implică murdărire, zgâriere, etc. Chiar dacă diamantul este unul dintre cele mai dure materiale din natură, poate fi ciobit de o lovitură puternică, bruscă.

Îngrijirea bijuteriilor din ARGINT

Argintul ca și alte metale prețioase, poate oxida cu timpul. Dar bijuteriile din argint întreținute în mod corespunzător se  îmbunătățesc cu vârsta și dezvoltă o patină luxuriantă. Îngrijește argintul bine, ai grijă de el în mod corespunzător și te va răsplăti cu o viață lungă și un aspect lucios. Curăță bijuteriile de argint cu o soluție de săpun delicat, apă și puțin bicarbonat de sodiu, lasă să stea în această soluție 5-10 minute, limpezește și apoi șterge cu o cârpă moale și uscată. Pentru bijuteriile care nu se curăța prin acest proces, vă recomand să apelați la un bijutier profesionist, care va curăța bijuteriile cu anumite procedee cu ultrasunete disponibile doar în acest domeniu.